Hétfőtől csökken az egyik állampapír kamata

2024. január 17. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől csökken a 2027/B állampapír kamata – írja a VG.hu. A kamatcsökkentésre azért kerül sor, mert a kötvény a bankközi kamatokhoz indexált, minden harmadik hónap után az aktuális 3 havi Bubor lesz a kötvény következő periódusra érvényes kamata.

Az éves kamatláb az elmúlt három hónapban 11,98 százalék volt, január 22. és április 22. között azonban már csak 9,65 százalék az éves kamat.

A VG.hu azt írja, a kötvény akkor volt népszerű a befektetők körében, amikor a kamatkörnyezet emelkedő volt Magyarországon. Az év végi állomány 1301 milliárd forintot tett ki.

Tavaly novemberben szűnt meg az utolsó igazán jól fizető, tisztán inflációkövető állampapír. Azután a népszerű papírok helyett egy hibrid, részben fix kamatozású, részben inflációkövető sorozat indult. A most elérhető legnagyobb kamatot fizető 2032/I sorozatról itt írtunk bővebben.

Milyen éve lesz a tőkepiacoknak 2024-ben? Mibe érdemes tenni a pénzünket? Szakértő elemzőinket arra kértük, hogy adjanak konkrét, jól lekerekíthető ötleteket a 2024-es év vonzó befektetési lehetőségeiről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!