Balásy Gyula cége 274 millióért újabb paksi megbízást kapott

2024. január 16. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Paks II. Zrt. újra szerződést kötött a Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó New Land Media Kft és a Lounge Design Kft alkotta konzorciummal. A keretszerződés értelmében Balásy cégei 274 millió 600 ezer forintért, 2025 február végéig végezhetik Paks II kommunikációs és rendezvényszervezői feladatait, írja a hvg.hu a Paks 2 által közzétett, tavaly decemberben megkötött szerződések listája alapján.

A lap emlékeztet, hogy legutóbb ugyanezért a munkáért 224 millió forintot fizetett ki az atomerőmű bővítésével megbízott háttércég a konzorciumnak.

Balásy Gyula évek óta az állami kommunikációs megbízások messze legnagyobb nyertese, a tavaly 20 milliárd forintból gazdálkodó kormányzati kommunikáció megbízásait többségében a Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. nyerte el, köztük a nemzeti konzultációs plakátokkal kapcsolatos megbízást.

2023 végén Balásy cége újra nyert a Nemzeti Kommunikációs Hivatal eljárásában, így továbbra is ők teríthetik plakátkampányokon a kormány és a Miniszterelnöki Kabinetiroda üzeneteit. A megbízás, mint a hvg.hu írja, 2,865 milliárd forintos keretet jelent, és legkésőbb idén december 31-ig érvényes.

A Transparency International szerint Balásy Gyula 2019 és 2021 között összesen 295 milliárd forint értékben nyert el közpénzes szerződéseket, milliárdos megbízást kapott például az atlétikai vb-vel kapcsolatos kommunikációs és rendezvényszervezői munkákért.

Balásy Gyula tavaly először került fel a Forbes listájára, amelyen az 50 leggazdagabb magyart sorakoztatták fel: 56,8 milliárd forintos becsült vagyonával a 40. helyen debütált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!