20 milliós támogatást kapott Novák Katalin hagyományos családmodellt népszerűsítő alapítványa

2024. január 15. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

Nettó 20 millió forint támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt.-től a Novák Katalin köztársasági elnök által alapított Családpárti Alapítvány – írta a Hvg.hu.

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. honlapján közzétett szerződésből kiderült, hogy decemberben ez az alapítvány kapta a legnagyobb összegű támogatást az állami lottócégtől.

A hagyományos családmodellt népszerűsítő Családpárti Alapítványt tavaly nyáron hozta létre Novák Katalin. Az alapító okirat szerint a szervezet célkitűzései között szerepel, hogy ösztönözzék a nők és férfiak házasságkötését, népszerűsítsék a családi értékeket és támogassák a gyereknevelést. Emellett foglalkoznak a konzervatív női vezetők összefogásával, tehetségek gondozásával és Magyarország szépségeinek bemutatásával is.

A köztársasági elnök a 24.hu kérdésére azt válaszolta, bízik abban, hogy az alapítvány „lépésről lépésre, évről évre többet segíthet majd a családoknak és a tehetséges fiataloknak”, és a mindenkori feladatokhoz illeszkedő, takarékos, hatékony szervezetként működik majd. A Sándor-palota kommunikációs igazgatósága azt írta, változatos forrásokat vesznek majd igénybe az alapítvány működtetéséhez, ami lehet az alapítványhoz csatlakozók vagyonrendelése, magánszemélyek vagy jogi személyek támogatása, illetve pályázati forrás is.

Nettó 13,5 millió forinttal a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet volt a második a Szerencsejáték Zrt. decemberi támogatási listáján. A fideszes kötődésű Fejlődő Városi Közösségekért Alapítvány nettó 8 millió forint támogatást kapott. A világbajnok vitorlázóhoz, Érdi Máriához kötődő Érdi Sailing Kft. 5 millió forint+áfa támogatást kapott egy szponzorálási szerződés keretében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!