A hagyományos családmodellt népszerűsíti majd a Novák Katalin által létrehozott alapítvány

2023. június 6. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

Egyszemélyes alapítványt hozott létre Novák Katalin köztársasági elnök, írja a 24.hu. Információik szerint a Szegedi Törvényszék nemrégiben nyilvántartásba is vette a Családpárti Alapítványt.

A február 7-i keltezésű alapító okirat szerint Novák Katalin új szervezetének legfőbb célkitűzése

  • a hagyományos családmodell, a családi értékek védelme, népszerűsítése, a családi élethez szükséges ismeretek terjesztése,
  • a gyermeknevelés ösztönzése és támogatása,
  • a házasság, mint egy nő és egy férfi között önkéntes alapon létrejött életközösség és élethosszig tartó szövetség népszerűsítése,
  • de foglalkozni fog a konzervatív női vezetők összefogásával, tehetségek gondozásával, külpolitikai gondolkodás támogatásával, vagy Magyarország szépségeinek bemutatásával is.

A Sándor-palota kommunikációs igazgatósága a lap megkeresésére azt írta, hogy az alapítvány működtetéséhez változatos forrásokat vesznek majd igénybe, ami lehet az alapítványhoz csatlakozók vagyonrendelése, magánszemélyek vagy jogi személyek támogatása, illetve pályázati forrás is. Mint írták, Novák Katalin abban bízik, hogy az alapítvány „lépésről lépésre, évről évre többet segíthet majd a családoknak, tehetséges fiataloknak” és a mindenkori feladatokhoz illeszkedő, takarékos, hatékony szervezetként működik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!