Varga Mihály: Minden magyar számára jön az azonnali kincstári értékpapírszámla

2023. december 7. – 11:20

Másolás

Vágólapra másolva

Minden magyar számára jön az azonnali kincstári értékpapírszámla – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter és Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke közös sajtótájékoztatón. A Portfolio beszámolója szerint a perceken belüli számlanyitás azoknak lesz elérhető, akiknek van ügyfélkapujuk.

A pénzügyminiszter azt mondta, szeretnék, ha az államkincstárnál a jelenlegi több mint 800 ezer ügyfélszámlából több mint egymillió lenne rövid távon. A számlanyitás részleteit az államkincstár elnöke mondta el, ezek a következők:

  • december 11-től, hétfőtől lesz lehetőség számlát nyitni a magyarorszag.hu portálon keresztül, ügyfélkapu segítségével;
  • a személyes adatokat onnan automatikusan betölti a rendszer, csak az emailcímet és a telefonszámot kell megadni;
  • utóbbiakra a kétfaktoros azonosítás miatt van szükség;
  • a nyilatkozatok elfogadásával megtörténik a számlanyitás, és érkezik egy visszaigazoló email;
  • a számla ezek után azonnal használható befizetésre és állampapír-vásárlásra.

Az állampapírok vásárlását már korábban is könnyítette a kormány, ebben a cikkünkben szakértővel jártuk körbe, ki járhat jól vele.

A Portfolio szerint a sajtótájékoztatón Varga Mihályt Nagy Márton új feladatáról, a Gazdasági Kabinet vezetéséről is kérdezték, amire úgy reagált, hogy a gazdaság nehéz időszakon megy keresztül, szűkösebbek a források, ezeket hatékonyabban kell elosztani.

Élni fogok a vétójogommal, ha azt látom, az államadósság vagy a költségvetési hiány veszélyben van

– mondta a pénzügyminiszter.

December 7-től Nagy Márton vezeti Varga Mihály pénzügyminiszter helyett a Gazdasági Kabinetet, amivel lényegében a gazdaságfejlesztési miniszter lett a magyar gazdaságpolitika első embere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!