1,8 milliárdért árulják azt a hévízi szállodát, ami részben szétvert és penészes falú, pedig korábban állami támogatást kapott

2023. november 27. – 08:16

Másolás

Vágólapra másolva

A felszámoló 1,8 milliárd forintért árulja azt a teljesen lerongyolódott állapotban lévő háromcsillagos hévízi szállodát, amely pár évvel ezelőtt még önkormányzati tulajdonban nyereséget termelt, írta a 24.hu.

A Hotel Aquamarin eladásáról 2019 februárjában döntött a képviselő-testület, nem sokkal azután, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Programján keresztül 382 millió forint állami támogatást ítéltek meg az akkor még önkormányzati tulajdonú fenntartónak.

A nyilvános pályázaton árult szállodát, illetve az azt üzemeltető Aqumarin Szállodaipari Kft.-t 2020 elején vette meg az önkormányzattól a zalaegerszegi Éder Zoltán cége.

Az új tulajdonos, aki korábban Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea házvásárlásánál is feltűnt, a koronavírus-járvány miatt csak rövid ideig üzemeltette a hotelt, ami aztán 2020 márciusa után már ki sem nyitott többé.

A Hotel Aquamarin – Fotó: EER
A Hotel Aquamarin – Fotó: EER

Később nekiálltak a felújításnak, de azt nem fejezték be, az üzemeltető céget pedig felszámolták. A hotelt már nyílt pályázaton árulják, de az 1,8 milliárdos vételárra első körben nem érkezett ajánlat. Ez részben érthető is, az orosz–ukrán háború miatt távol maradnak az orosz turisták, akik amúgy nagy számban szoktak Hévízre érkezni.

A szálloda állapota sem igazán vonzó, a felszámoló kiírása szerint: „Az épület részben szétvert, bontott állapotú, helyenként beázásokkal, fal penészesedéssel, így az ingatlan teljes felújítást igényel.”

A tulajdonosnak pedig lett volna pénze a tatarozásra, hiszen az MTÜ által megítélt 382 millió forint hozzá került.

A 24.hu megkérdezte az MTÜ-t, hogy , hogy felhasználták-e a támogatást, és ha igen, akkor azt vissza kell-e fizetnie a volt tulajdonosnak, miután nem fejezték be a beruházást, illetve mi a felújítás határideje, de a kérdéseikre kapott válaszok sem tisztázták a helyzetet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a Hotel Aquamarin sorsa, de Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője nemrég azt jelentette be, hogy Hévíz lesz az egyik olyan kiemelt turisztikai célpont, amelyre a kormány komoly forrásokat szán, így nem lenne meglepő, ha felgyorsulna az ingatlanfejlesztés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!