Rogán és Lázár együtt dolgozhat a balatoni repülőtér fejlesztésén

2023. november 17. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Hévíz és Tokaj lesz a két kiemelt turisztikai célpont, amelyek fejlesztésére a kormány a következő években komoly forrásokat szán, erről beszélt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője kedden a parlament gazdasági bizottságában.

Alig három napot kellett várni az első kormányzati döntésre: a péntek este közzétett kormányhatározat szerint „a magyarországi gyógyturizmus fejlesztése érdekében” átstrukturálják Hévízgyógyfürdő intézményrendszerét, és új üzemeltetési modellt alakítanak ki Hévízgyógyfürdő, valamint a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez.

Hévízgyógyfürdő turisztikai célú vagyonelemeit (pl. Hévízi-gyógytó, Hotel Spa Hévíz) egy új, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tulajdonában lévő gazdasági társaság üzemelteti a jövőben.

A cég alapításához 100 millió forintot különít el a kormány: a 20 millió forint jegyzett tőke mellett 80 millió forint tőketartaléka lesz az új turisztikai vállalatnak.

A kormányhatározat szerint Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter feladata lesz, hogy az MTÜ vezetésével előkészítse a hévízi fejlesztésekhez szükséges jogszabály-módosításokat és intézkedéseket. A fejlesztések mellett azonban biztosítaniuk kell a Szent András Reumakórház jelenlegi színvonalon történő folyamatos működését is.

A határozatból az is kiderül, hogy Rogán az építési és közlekedési miniszter, azaz Lázár János bevonásával dolgozza majd ki a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez szükséges feladatok előkészítését és megvalósítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!