391 forint felett is járt az euró árfolyama

2023. szeptember 7. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök reggel majdnem 392 forint volt egy euró. A cikk írásakor 391,32 forint, de fél nyolckor a csúcs 391,69 volt. Ez csak ma egy fél százalékos, 1,9 forintos emelkedést jelent, de a trend ennél jelentősebb: kedd reggel még majdnem 10 forinttal olcsóbb volt, tehát két nap alatt viszonylag nagyot ugrott.

Július végén-augusztus elején szintén elég sokat romlott a forint, miután az Egyesült Államok korlátozta a magyar útlevéllel rendelkezők vízummentességét. Idén sokat hullámzott az árfolyam, 368 és 401 forint között ingázik.

Tavasszal is volt egy nagyobb ugrás, akkor két hét alatt 20 forinttal lett drágább az euró. Később, májusban is előfordult, hogy egy nap alatt majdnem tíz forintot gyengült az euróval szemben, majd júniusban még az éves csúcsára is vissza tudott erősödni. A forintárfolyam alakulására ebben az átfogó cikkében is kitért Brückner Gergő.

A dollár hasonló ívet fut, mint az euró, a forint két nap alatt szintén 10 forintot gyengült az amerikai valutával szemben. Utoljára márciusban járt 360 forint fölött, most épp 364,6 körül mozog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!