Eltűnik a Balaton-felvidékről Rákay Philipék étterme

2023. augusztus 21. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Végelszámolás alá került a Tarányi Présház 1780 Kft., ami korábban a Tarányi Présház éttermet üzemeltette, és aminek egyik társtulajdonosa Rákay Philip fideszes influenszer felesége, Wieber Orsolya, írja az Mfor.hu.

A gazdasági lap szerint az étterem sosem ment jól, még annak ellenére sem, hogy a 2020-as nyitás idején sorra jelentek meg cikkek a kormánymédiában arról, hogy Rákay Philip és felesége az utolsó pillanatban megmentették a Szent György-hegyi panorámás épületet, a borokat, és „gasztronómiai csodákat szolgálnak fel a vendégeknek”.

A lap példaként említi Varga Judit volt igazságügyi miniszter három évvel ezelőtti posztját, amiben ezt írta a Facebookon: „Hegymagason jártam a csodálatosan megújult Tarányi Présház 1780-ban Rákay Philip meghívására”.

A gazdasági lap szerint ha nem a vendéglátás, hanem az ingatlanbiznisz volt a NER-közeli üzletember célja, akkor még jól is kijöhet ebből. Rákay Philipnek egyébként valószínűleg nincs oka aggodalomra, ugyanis cége, a Norton Consulting Zrt. rekordösszegű, 1,3 milliárdos profitra tett szert tavaly.

Ahogy arról korábban írtunk, Rákay ingatlanüzlete nemrég tovább bővült, 917 millió forintra értékelték azt a 42 hektáros ipari területet, amit az egykori zenetévés új cége tavaly vett meg a Hankook gumiabroncsgyártó cég magyarországi központja mellett Rácalmás és Dunaújváros határában.

Rákay és felesége, Wieber Orsolya egyébként idén márciusban Nemzeti Emlék-őr díjat vett át a Petőfi család sírjának támogatásáért, a díjátadón Harrach Péter KDNP-s parlamenti képviselő azt mondta, hogy „bár a díjazottak személyisége, kora, eddigi tevékenysége egészen különböző, mégis közös vonásuk, hogy tudják, mit jelent a nemzet és a haza.”

Wieber Orsolya egyébként írónak vallja magát, rendszeresen ír az Origóra, ahol cikkei alatt az szerepel róla, hogy ő a csízió.blogstar.hu szerzője és a Teremtő Nőiség című könyv írója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!