Reggel tízkor indult volna a vállalkozásokat segítő program regisztrációja, de lefagyott az oldal

2023. augusztus 1. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus 1-jén reggel 10 órakor indult volna az OFA Vállalkozó Start II elnevezésű, munkahelyteremtést célzó programjának regisztrációja. Az állami szervezet honlapja azonban több olvasónk jelzése szerint már 9 óra után lefagyott, és később sem lehetett elérni.

Az OFA Facebook-oldalán előbb azt írták, a regisztráció technikai okok miatt nem működik, majd azt közölték, hogy 10:30-kor már el tud indulni a jelentkezési felület, de tizenegy előtt még mindig nem lehet elérni az oldalt. Később arról tájékoztatták a pályázókat, hogy a regisztrációkat folyamatosan fogadják, és a jelentkezést nem állítják le 1500 főnél.

A kormány nagy várakozásokkal futott neki a Vállalkozó Start II programnak. Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pár napja arról beszélt a Vállalkozások Országos Szövetségének (VOSZ) szakmai rendezvényén az MTI szerint, hogy több mint ezer új vállalkozás jöhet létre az augusztus elsején induló program keretében.

A programra a legalább általános iskolai végzettséggel rendelkező, 18 és 64 év közötti magyar állampolgárok pályázhatnak, akiknek nincs más vállalkozásban többségi tulajdona, és sehol sem töltenek be vezető tisztséget. A sikeres pályázók a képzést követően, részletesen kidolgozott üzleti tervük elfogadása után alapíthatják meg vállalkozásukat,

a kezdeti költségeikre legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.

Ebből 3 millió forint a bérre és járulékokra fordítható, a maradék 1,5 millió forintot pedig egyéb eszközbeszerzésre, cégalapításra használhatják fel az érintettek. A programban 12 hónapig kapnak támogatást az induló vállalkozások, amelyeknek további 12 hónapig fenn kell tartani a működésüket.

Az utóbbi időben egyébként nem ez volt az első alkalom, hogy egy állami informatikai rendszerrel komoly gondjai akadtak a felhasználóknak. Tavaly nyáron az akkor még létező Technológiai és Ipari Minisztérium Újratervezés Program nevű, államilag támogatott informatikusképzés záróvizsgája alatt halt le az oldal, egy évvel korábban pedig a 100 milliárd forint keretösszegű Ginop 1.2.1-21 pályázati oldala fagyott le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!