Hirtelen háromszorosára drágultak a csőd felé száguldó Tupperware részvényei, hála a reddites humornak

2023. július 29. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva

A humoruknál lévő redditezők, úgy tűnik, újabb részvényt pörgetnek meg a saját feje körül, ugyanis a Gamestop és pár társa után most az utolsó kenetre váró Tupperware részvényeit kezdték el poénból felvásárolni (aki meg akarja érteni a mémrészvényjelenséget, itt olvashat róla részletesen).

A bombabiztos ételhordókról ismert cég, ami a Carte d’ or dobozoknál szivárgásmentesebb technológiájáról is híres, ám szintén népszerű popkulturális termék, közel 700 millió dolláros adósságot görget maga előtt, ami az elmúlt időben végzetes válság felé sodorta az 1946-ban alapított céget. Az amerikai cég részvényeinek árfolyama kis időn belül 45 százalékot esett, és összességében 98 százalékkal értékelődött le egy év alatt, jórészt annak köszönhetően, hogy a környezettudatos fiatalok körében már nem annyira menő a műanyag.

A mostani reddites humornak köszönhető felemelkedés miatt volt, hogy a részvények több mint háromszoros áremelkedésen estek át. A részvények 24 óra alatt 90 centről 3 dollár fölé emelkedtek.

„Egy óra alatt 1500 dollárt kaszáltam ezzel a szarral, 2500 dollár befektetésével”

– nyilatkozta egy elégedett befektető a Business Insidernek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!