Csődveszélyben az ikonikus kajásdobozgyártó: kis időn belül 45%-ot estek a Tupperware-részvények

2023. április 12. – 22:16

Másolás

Vágólapra másolva

Csőd fenyegeti a műanyag élelmiszeres dobozok ikonikus gyártóját, a Tupperware-t – írja az ABC News (a hírt az Rtl.hu feldolgozásában vettük észre). Az amerikai cég részvényeinek árfolyama kis időn belül 45 százalékot esett, és összességében 98 százalékot értékelődött le egy év alatt.

A Tupperware újrafelhasználható tárolódobozai 1946-ban jelentek meg a háztartásokban, az 1950-es évektől kezdődött Tupperware-partyk egy különleges marketingfogásnak és popkulturális jelenségnek is számítottak.

Az edények népszerűsége azonban az utóbbi években jelentősen csökkentek a fiatalabbak körében, írja az ABC News. A fogyasztók egyre környezettudatosabbak, és műanyag helyett fenntarthatóbb módokat keresnek az élelmiszerek tárolására.

A Tupperware a hónap elején benyújtott jelentésében azt írta: „jelentős kétségek merültek fel a vállalat azon képességével kapcsolatban, hogy a vállalat folytatni tudja a tevékenységét”.

A cég a „kihívásokkal teli belső és külső üzleti konjunktúra miatt”, valamint azért, mert megdrágultak a hitelkeretének költségei, jelenleg azt prognosztizálja, hogy ha nem tud megfelelő tőkeforrásokat szerezni vagy a hitelszerződését módosítani, akkor rövid távon finanszírozhatatlan likviditási problémákkal kell szembenéznie. A cég legnagyobb problémáját a túl drága hitelek jelentik: ezért tavaly óta háromszor kellett újratárgyalniuk hitelszerződésüket.

A Tupperware a sajtóközleményben közölte, hogy tanácsadókkal tárgyalt a finanszírozási lehetőségekről, hogy kiderüljön, van-e remény az üzletág megtartására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!