Júliustól egyes boltokban készpénzt is lehet majd felvenni

2023. június 7. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

Július 1-től bevezethetik a Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslatát a boltok, mely szerint a kártyával fizető vásárlók akár készpénzt is felvehetnek a kasszából – írja a Hvg.hu.

Az ötlettel a készpénzfelvételi lehetőségek körét bővítené a minisztérium, de amint azt korábban a Telexen is megírtuk, az úgynevezett cashback tranzakció legfeljebb havonta 40 ezer forintig lesz ingyenes, hasonlóan ahhoz, hogy jelenleg havi két alkalommal, összesen 150 ezer forintot vehetünk fel automatából, többletköltség nélkül. A limit fölötti bolti készpénzfelvétel költsége várhatóan azonos lesz azzal, amennyit ilyen esetekben az automatás pénzfelvételért fizetünk.

A lap szerint az újfajta pénzfelvételi lehetőség során annyival magasabb összeget üt majd be a pénztáros a kártyaterminálba, amennyi készpénzt kér a vásárló, majd ezt a kasszából fizetné ki. Bár a Hvg.hu cikke szerint a bankok részéről kötelező lesz megteremteni az újfajta tranzakció feltételeit, és ennek teljes költségét várhatóan a pénzintézetek állják majd, bizonyos bolttípusok szabadon dönthetnek a cashback szolgáltatás bevezetéséről. A lapnak nyilatkozó üzletlánc már jelezte is, hogy nem kívánják bevezetni az új szolgáltatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!