Vajna Tímea utolsó magyarországi érdekeltsége 200 milliós nyereséggel zárta a tavalyi évet

2023. május 30. – 14:08

Másolás

Vágólapra másolva

Fennállása legnagyobb profitjával zárt 2022-ben Andy Vajna özvegyének, Vajna Tímeának a luxusétterme, a budapesti Nobu, aminek üzemeltetője, a Buno Vendéglátóipari Kft. csaknem 1,6 milliárd forint árbevételt és 201 millió forint nyereséget hozott adózás után, írja a 24.hu.

A lap szerint Vajna Tímea utolsó magyarországi cégében a 156 millió forint tavaly megtermelt profitból bő 45 millió az eredménytartalékba került, 79,56 millió az AV Investments Kft.-é, 76,44 millió forint pedig a Buno Investments Kft.-é.

A jegyzőkönyv alapján a pénz egy részét már korábban mozgósították a tulajdonosok, legalábbis a taggyűlési határozat alapján az AV Investments 51 millió, a Buno 49 millió forint kölcsönt vett fel korábban, amit leszámítanak az osztalékkifizetésből.

Vajna Tímea, aki korábban egy Instagram-sztoriban cáfolta, hogy eladná a Nobut, már egy ideje Los Angelesben él, ott tervezi jövőjét, május elején kilenc év után meg is kapta az amerikai állampolgárságot. Ennek súlyos anyagi vonzata is van: átszámítva közel 3 milliárd forint van letétbe helyezve amerikai bankszámlákon, amihez Andy Vajna özvegye csak amerikai állampolgárként juthat hozzá. Korábban már felszámolta a magyarországi érdekeltségeit, erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!