Ódor Lajos: Magyarország példájából látni, hogy az árstopok nem működnek

2023. május 17. – 05:55

Másolás

Vágólapra másolva

Ódor Lajos, Szlovákia miniszterelnöke beszélt többek között az inflációról egy szlovák rádióműsorban. Ódor többek között kifejtette, hogy az inflációt nézve „a legrosszabb már mögöttünk van”, illetve az élelmiszer-inflációról beszélve azt mondta:

„Magyarország esetében azt látjuk, hogy az árstopok nem működnek.”

Mint a Napunk.sk írja, Ódor hozzátette, a tapasztalatok azt mutatják, az áfacsökkentésnek sem lenne hatása. A szlovák miniszterelnök az infláció mellett beszélt a háborúról is. Azt mondta, Szlovákia továbbra is folytatja Ukrajna támogatását. „El kell magyarázni az embereknek, hogy nem szélsőségesen magas a költségvetés egészéhez képest az Ukrajnának nyújtott segítség, ahogy azt is, mi történik, ha Ukrajna elbukik, és az orosz agresszió kiterjedtebb lesz, de ezt nem populista módon fogjuk tenni” – fogalmazott.

A magyar származású Ódor Lajos hétfőn vette át miniszterelnöki megbízását Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnöktől, így Ódor hétfőtől a szakértői kormányt vezeti. Čaputová ezzel egy időben az új minisztereket is kinevezte, és felmentette az Eduard Heger (Demokraták) által vezetett kabinetet.

„Szlovákia fontos szövetségesünk és stratégiai partnerünk. Örömömre szolgál, hogy országaink az elmúlt években a világjárvány, a gazdasági válság és a háború okozta kihívások ellenére is számos területen hatékonyan tudtak együttműködni” – fogalmazott Orbán Viktor kedden, amikor levélben gratulált Ódor kinevezésének. Levelében Orbán arról is biztosította Ódort, hogy készen áll a közös munkára.

„Meggyőződésem, hogy a régiónk sikerét biztosító, a közép-európai nemzeteket összekötő erős szövetség különösen nagy jelentőséggel bír most, amikor Európának történelmi léptékű kihívásokkal kell szembenéznie.”

– írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!