Szolidan lehülyézett néhány képviselőt Parragh László kamarai elnök

2023. április 26. – 07:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Ezek olyan hangok, amikkel igazából nem érdemes foglalkoznunk”

– ezt mondta Parragh László, a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kormánypárti Hír TV-ben arra a felvetésre, hogy sokak szerint indokolt lenne eltörölni a vállalkozások kötelező kamarai hozzájárulását.

Mint ismert, a cégeknek nem kötelező a kamarai tagság, azonban nem tagdíjként, hanem hozzájárulásként évi 5000 forintot így is kötelező befizetniük az MKIK-nak. Ezt a befizetést ráadásul tavaly január óta nem is akárhová, hanem a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bank számlájára kell utalni (amely bank új arculatát épp a miniszterelnök lánya és Tiborcz felesége, Orbán Ráhel dolgozta ki).

A kamarai nemtagdíj kötelező fizetése időről időre vitatémává válik, a vállalkozások gyakran nehezményezik a fizetési kötelezettséget. Parragh szerint azonban – derült ki a tévéműsorban, amint a Hvg.hu vett észre – nem erről kell beszélni, hanem arra érdemes gondolni, hogy az iparűzési adó az elmúlt években a felére csökkent, hogy a munkába autózást jobban támogatják, vagy hogy a Széchenyi-kártyában is milyen lehetőségeik vannak a vállalkozóknak.

Parragh egyes parlamenti képviselőknek is odaszúrt, szolidan lehülyézve őket. Bár neveket nem említett, a kormánnyal ápolt, már említett jó viszonya miatt aligha fideszes vagy KDNP-s politikusokra gondolt, amikor azt mondta:

„Van néhány gyenge képességű politikus a parlamenti patkóban, aki nem érti azt, hogy mit jelent az, hogy gazdaságszervezés. Segítünk nekik megtanulni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!