Az év végéig biztosan marad a rezsicsökkentett gáz-, áram és távhőár

2023. február 16. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

Egész évben nem emelkedik se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára, és a rendszerhasználati díj is marad – jelentette be a Portfolio.hu tudósítása szerint Lantos Csaba energiaügyi miniszter az MVM energetikai konferenciáján. A miniszter hozzátette: az átlagfogyasztási korlát fölötti lakossági piaci ár egyelőre április 30-ig változatlan marad.

Elhangzott az is, hogy

  • a korábbi időszakhoz képest nagyjából ötször annyi tőke áll rendelkezésre ahhoz, hogy mindazokat az energiaipari beruházásokat megtegyük, ami az energiaválságból való kilábaláshoz és a további növekedéshez kell.
  • A drámai mértékű tavaly nyári energiaárak már mérséklődtek, de „még mindig a kiinduló állapothoz képest nagyon magas, négy-ötszörös árak vannak”.
  • Nem gondolta volna azt, hogy ennyire sikeres lesz az energiafelhasználás csökkentése. Meglepődött azon, hogy még az áramfogyasztás is csökkenni tudott, mert azt gondolták, hogy sokan átmentek a gázból áramfogyasztásba, és így az áramfogyasztás inkább emelkedni fog.

Korábban írtuk: a módosított 2023-as költségvetésben közel négyszeresére: 670 milliárdról 2610 milliárd forintra emelték a rezsivédelmi alap összegét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!