Lezárult a Vodafone-ügylet, végleges az állam és a 4iG tulajdonszerzése

2023. január 31. – 15:47

Másolás

Vágólapra másolva

Január 31-én a vételár kifizetésével lezárult a Vodafone megvásárlása – közölte kedden a tőzsdén jegyzett a 4iG Nyrt. A cég árfolyamát a papírformának megfelelő bejelentés nem mozgatta meg, hétfőn 696 és 703 forint közötti sávban és a cikkünk megjelenéséig kicsivel több, mint 13 millió forint értékben kereskedtek a részvényekkel.

A közlemény megismétli, amit a január 8-án aláírt adásvételi megállapodásból már tudni lehetett: a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. 51 százalékos irányító befolyást, a magyar állam tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. pedig 49 százalékos közvetett befolyást szerzett a Vodafone Magyarország Zrt.-ben.

A Vodafone Magyarország tranzakció kapcsán közzétett cégértéke 660 milliárd forint, emlékeztet a 4iG közleménye. A társaság azt írta: „a Magyarországon és a nyugat-balkáni régióban meghatározó távközlési és informatikai portfólióval rendelkező 4iG, néhány éven belül a régió egyik meghatározó technológiai-infokommunikációs szereplőjévé léphet elő”.

Az akvizícióval az új tulajdonosokhoz kerültek a Vodafone Magyarország mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezései, az aktív antennák és kábelek, a kültéri kabinetek egy része, továbbá a felhordó és a tornyokat kiszolgáló optikai hálózata is.

A társaság közölte azt is: a tulajdonosváltás az ügyfeleket nem érinti, „a Vodafone szolgáltatásait mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe”. Ha a forma változatlan is, az árak nem. Mint pár napja megírtuk, furcsán magas összegek jelentek meg a januárban kézbesített Vodafone-számlákon: voltak, akiknek 14-20 százalékkal többet kellett fizetniük, mint korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!