Bruttó 870 ezer forintos eredményrészesedést kapnak a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár dolgozói áprilisban

2023. január 21. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Bruttó 870 ezer forintos eredményrészesedési juttatást kapnak a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár dolgozói április elején – közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az MTI-vel.

A nyereségrészesedés az egyik eleme annak a bérmegállapodásnak, amelyet a Mercedes-Benz gyár magyar menedzsmentje és a dolgozókat képviselő szakszervezet kötött meg tavaly decemberben.

2023-ban két lépcsőben emelik az alapbért: január elsejétől 17, augusztus elsejétől pedig további 7 százalékkal növelik meg azt. Az emelésben a gyár minden aktív dolgozója részesül, a cégnél összesen több mint 4500-an dolgoznak.

A béremelés mellett a megállapodás része az infláció alakulásától függően negyedévente folyósított külön kifizetés, és a dolgozóknak fizetett eredményrészesedés is. Ennek értelmében kapják meg az egyszeri, bruttó 870 ezer forintos összeget április elején, a márciusi fizetéssel együtt kapják meg a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. aktív dolgozói, valamint a gyárban aktív szerződéssel rendelkező kölcsönzött munkavállalók.

A cég közleménye szerint „köszönetképpen az elért eredményekért és a nagy fokú rugalmasságért a Mercedes-Benz részesedést biztosít munkavállalóinak a vállalat sikeréből”.

A Mercedes-Benz nyáron jelentette be a kecskeméti gyár bővítését, ami 400 milliárd forintjába kerül a vállalatnak. Ezzel az üzem képessé válik két új elektromos platform gyártására, így a vállalat magasabb kategóriájú és technológiai hozzáadott értékű típusok gyártását hozza Magyarországra. Az állam 14 milliárd forinttal támogatja a projektet. A cég képzési programot is indít Kecskeméten, amihez a kormány ugyancsak pénzügyi hozzájárulást biztosít.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!