Debrecen kapja a legtöbb kormányzati rezsitámogatást

2023. január 3. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette a kormány a rezsitámogatásban részesített, 10 ezer főnél nagyobb települések névsorát. A listából kiderül, hogy a budapesti kerületekkel együtt összesen 156 önkormányzat részesül támogatásban, a legtöbb pénzt a fideszes vezetésű Debrecen kapja. A várost majd 3,2 milliárd forinttal segíti az állam a rezsiköltségei fedezésében a megemelkedett energiaárak mellett.

De nem kizárólag fideszes önkormányzatok kaptak pénzt, Szeged is 1,3 milliárdot kap.

A budapesti kerületek közül Csepel kapja a legtöbbet, 762 millió forintot, a III., IV., IX., XI., XV. és XVIII. kerületek viszont egyáltalán nem kapnak támogatást. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban az ATV-nek azt mondta, a hat hoppon maradt kerület vezetője nem egyeztetett Láng Zsolt kormánybiztossal a lehetséges támogatásról, ezért nem kaptak.

„Azt joggal feltételezzük, hogy azok a kerületi vezetők nem igénylik a kormány támogatását, akiknek az országból egyedülálló módon nem volt fél órájuk arra, hogy Láng Zsolt kormánybiztossal egyeztessenek. Összesen 6 ilyen kerület volt a 23-ból. Úgy is mondhatnám, hogy a 7 kormánypárti kerületi vezetőn kívül 10 polgármesternek ez fontos volt, 6-nak pedig más egyéb még fontosabb dolga akadt.”

A listán szereplő települések támogatási összegeinek meghatározásakor az önkormányzatok „egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességét” is figyelembe vették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!