Schobert Norbert „sürgősségi partnertalálkozót” tartott pénteken, és kiszállt a cége irányításából

2022. december 14. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt péntekre „sürgősségi partnertalálkozót” hívott össze Schobert Norbert a Norbi Update Zrt. franchise-partnereinek, miután a cég bolthálózatai az ellehetetlenülés határára sodródtak, és sorra húzzák le a rolót, ahogy azt kedden lapunk is megírta. A 24.hu szerint ezen a találkozón Schobert bejelentette: „az egészségi állapotában bekövetkezett változások” hatására a Norbi Update Zrt. operatív működésébe szakmai és pénzügyi partnert von be.

A találkozóról hírlevélben is tájékoztatást adtak az eseményen részt venni nem tudó franchise-partnereiknek. Ebben arról írnak, hogy a fitneszguru a termékfejlesztéssel foglalkozik a jövőben, a marketinget a felesége, Rubint Réka viszi tovább, míg az operatív működést egy új szakmai stábra bízzák. Az új partnerről a hírlevélben azt közölték, hogy a VIV Csoporthoz tartozó egyik cég lesz, míg magán az eseményen Fazekas Zoltánt mutatta be Schobert a Norbi Update megmentőjeként (de az ő nevét a hírlevél nem említi).

A 24.hu felidézi: a VIV egy svájci székhelyű cégcsoport, amely a második Orbán-kormány idején került a címlapokra, a meghirdetett elszámoltatás egyik nagy lenyúlásaként tálalt adonyi Magtárház Kft. ügye kapcsán. A raktárbázist 11 milliárd forint MFB-hitellel, tehát állami támogatással építették, a gyanú szerint a piaci árhoz képest több százmillió forinttal drágábban. Fazekas Zoltán neve is előkerült az ügyben, mint aki a Magtárház Kft.-t tulajdonló svájci VIV Holding AG képviseletében tárgyalt többek között az MFB-vel.

A lap úgy tudja, hogy az üzleteket működtető franchise-partnereknek új szerződéseket kell kötniük, de a Norbi Update helyett egy új céggel, miután a hírlevélben az áll: „A cég operatív felépítése elkezdődött, amint a teljes struktúra készen áll, tájékoztatni fogunk Titeket.”

Lapunk kedden írt először a Norbi Update körüli nehézségekről: arról, hogy az Update-üzlethálózat egyre több tagja húzza le a rolót az elmúlt napokban, illetve hogy a norbi.hu oldalon lévő webshop is szünetel (technikai okokra és költözésre hivatkozva). A még nyitva tartó üzletekben mindenhol azt mondták kérdésünkre, hogy az elmúlt napokban, hetekben ellátási gondok adódtak, és nem érik el azokat az embereket, akik választ tudnának adni a fennakadások okaira.

A Westendben lévő Norbi Update sem nyitott ki az utóbbi napokban – Fotó: Olvasói fotó / Telex
A Westendben lévő Norbi Update sem nyitott ki az utóbbi napokban – Fotó: Olvasói fotó / Telex

A 24.hu „jól értesült boltos körökre” hivatkozva azt írja, hogy a Norbi Update Lowcarb Zrt. – amely igazgatóságába májusban bekerült Orbán Áron, a miniszterelnök öccse és egy horvát üzlet működtetője is –, 268 millió forinttal tartozik az áruterítő logisztikai cégnek. Ez a társaság, a HAVI Logistics Kft. múlt heti levelében azt közölte, hogy „a kiküldött járatértesítővel ellentétben a december 9-ére rendelt árujuk nem kerül holnap kiszállításra! További kérdés esetén kérjük, keressék az Update központot!”

Lapunk már kedden kereste Schobert Norbertet és a cégét, telefonáltunk és küldtünk üzenetet is nekik, de nem reagáltak. A 24.hu szintén kereste Schobertet is, a HAVI-t is, de válaszokat sehonnan nem kaptak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!