Sorra húzzák le a rolót Schobert Norbi Update-üzletei, utánajártunk, mi történhet

2022. december 13. – 16:10

Sorra húzzák le a rolót Schobert Norbi Update-üzletei, utánajártunk, mi történhet
A Westendben lévő Norbi Update lehúzta a rolót – Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Schobert Norbi nevével fémjelzett Update-üzlethálózat egyre több tagja húzza le a rolót az elmúlt napokban, amit több olvasó is jelzett nekünk – bezárt üzletek fotóival alátámasztva.

De a Facebookon is sorra jelennek meg posztok erről: például a gödöllői, a hódmezővásárhelyi üzletet, vagy Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky úti, a Westendben és a MOM Parkban lévő boltot is zárva látták.

És ami szintén szembetűnő, hogy a norbi.hu oldalon lévő webshop is szünetel, ott technikai okokra és költözésre hivatkoznak.

Kerestük Schobert Norbertet és a cégét, telefonáltunk és küldtünk üzenetet is nekik, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak. Beszámolunk róla, ha válaszolnak a megkeresésünkre.

Elértünk viszont jó pár, még nyitva lévő budapesti és vidéki üzletet, ahol nagyon vegyes válaszokat kaptunk. Azt szinte mindenki mondta, hogy ellátási gondok vannak az elmúlt napokban, hetekben. Többen is mondták – köztük franchise-partnerek –, hogy egyszerűen nem érnek el olyan embereket, akik választ tudnának adni a fennakadások okaira, és azt sem tudják megmondani nekik, mikorra rendeződhet a helyzet.

Volt, aki annyira fel volt ezen háborodva, hogy azt mondta, nagyon közel jár ahhoz, hogy becsukja a boltot. Mások logisztikai átállást emlegettek, amiről nem tudták megmondani, meddig tart, de nagyon valószínűnek tartották, hogy hamarosan rendeződni fog.

A MOM Parkban lévő üzlet is üres – Fotó: Olvasói fotó / Telex
A MOM Parkban lévő üzlet is üres – Fotó: Olvasói fotó / Telex

Néhány budapesti boltvezető pedig úgy értesült, Schobert Norberték nagyon komolyan fontolgatják azt, hogy külső befektetőt vonnak be a tulajdonosi körbe, egy olyan gazdasági szereplőről hallottak, aki nagyobb Norbi cégénél, és azt is mondták nekik, hogy magyar cégről van szó. Hogy mikorra zárulhat le a folyamat, arra csak becsléseik voltak, egyesek néhány hetet, mások egy hónapot emlegettek.

Orbán testvére egy ideje az igazgatóság tagja

Schobert szeptemberben arról beszélt, nagyon nehéz, kényszerű döntéseket kell meghoznia. „Kőkemény döntéseket kell meghozni. Olyan döntéseket, amiket nem hoztam még soha életem során. (…) Most egy gazdasági válság van, nem világválság. Európai válság, nem magyar. Azt kell tudni erről a gazdasági válságról, hogy energiaválság. (…) Megjöttek a rezsiszámlák. Ilyenkor mindenki nekifeszül a kormánynak meg a miniszterelnöknek. Hát, én ezt nem fogom megtenni. Nem vagyok a barátja, sőt, még a kegyeltje sem vagyok, egyszerűen dolgozom velük és másokkal is az egészségért.”

Aztán arról is beszélt, szerinte kik felelősek a gazdasági válságért. „Ki tehet erről? Nem a kormány, higgyétek el! Az unió tehet erről, Brüsszelben vannak a felelősök. És ezt a videót önszántamból mondom, és nem megbízásból.” Szerinte azok a döntéshozók felelősök a válságért, akik meghozták a szankciós döntéseket Oroszország ellen. Úgy vélte akkor, hogy az EU lakossága nemhogy pár nehéz év előtt áll, de anyagilag és üzletileg nem fogjuk kibírni tavaszig sem, be fog zárni minden.

A gödöllői Norbi Update kirakatából a termékekkel együtt a logó is eltűnt – Fotó: olvasói fotó / Telex
A gödöllői Norbi Update kirakatából a termékekkel együtt a logó is eltűnt – Fotó: olvasói fotó / Telex

Pár hónappal korábban került a hírekbe, hogy Orbán Áron, Orbán Viktor fiatalabbik öccse bekerült a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságába, ahol igazgatósági tag Ómolnár Miklós is, aki gyakran tűnik fel a kormányközeli Hír Tv közéleti műsoraiban.

A vállalkozás árbevétele az elmúlt években végig nőtt, 2021-ben már 2,3 milliárd forintot ért el, viszont a cég tavaly és tavalyelőtt is 130 millió forint körüli veszteséggel zárt.

Schobert Norbi a szénhidrátok ellen vívott harc és a mozgás egyik legismertebb hazai guruja, aki cégével korábban a tőzsdén is megméretődött, igaz, mint azt a Portfolio egykori cikke írja, a korábban nemzetközi terjeszkedési célokkal igazolt tőzsdére lépés végül viszonylag hamar a parkettről való távozásig vezetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!