Mérce: Külső segítséghez köti a Dunaferr a bérek egy részének kifizetését

2022. december 9. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

Nettó 200 ezer forintig utalta csak ki a dolgozóinak a novemberi fizetéseket a Dunaferr, a bérek ezt meghaladó részét visszatartják – írja a Mérce. A portál szerint a cég vezetése tagadja ezt az értesülést, az ott működő Vasas Dunaferr viszont megerősítette azt.

A több mint 4000 embernek munkát adó Dunaferr évek óta a csőd szélén táncol, korábban a cégen belül is harcok zajlottak azzal kapcsolatban, ki vezesse azt. Ha a Dunaferr végleg bezár, azt az egész dunaújvárosi térség meg fogja szenvedni.

A cégen belüli harcok eredményeképpen most éppen Jevgenyij Tankiljevics ül a vezérigazgató székben, aki hónapok óta késlelteti a dolgozók kifizetését. Eddig az volt a módszer, hogy az alkalmazottak a bérüket 200 ezer forintig a következő hónap elején kapják meg, a maradékot a hónap végén.

A Vasas Dunaferr szerint a most a dolgozóknak kiküldött levél alapján viszont erről a gyakorlatról is elmozdultak, és csak akkor fizetnék ki a bérek maradékát, ha „külső segítséget” kapnak. Hogy ez alatt mit értenek, nem világos.

Szeptemberben Palkovics László iparért is felelős miniszter azt ígérte: vizsgálják a Dunaferr megmentésének lehetőségeit, megoldást viszont máig sem sikerült találni. Ha a cég becsődül, több ezer ember veszíti el a megélhetését. A cég kálváriájáról hosszabban ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!