Az MSZP feljelenti Matolcsyt a forint árfolyamának rontása miatt

2022. december 7. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

Feljelenti a Magyar Nemzeti Bank elnökét az MSZP a forint árfolyamának rontása miatt – mondta Komjáthi Imre, a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján, amit az MTI szemlézett.

Matolcsy György hétfőn, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén közölte: Magyarország válságközeli helyzetben van, a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa – emlékeztetett Komjáthi Imre.

„A jegybankelnök ezzel a kijelentésével keringőre hívta a spekulánsokat. Nem csupán sokadjára tette lejtőre a forintot, de olyan veszélynek tette ki hazánkat, amilyet jegybankelnöktől még nem láttunk. Ez gazdaságtörténelmi bűn”

– fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ezért feljelenti a jegybankelnököt.

Komjáthi azt mondta, bíznak abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész teljesíti alkotmányban foglalt feladatát, és nem maradnak el a következmények Matolcsy mondatai miatt, amelyek a forint további elértéktelenedését eredményezhetik. Mint mondta, az MNB törvényben foglalt elsődleges feladata az árstabilitás elérése és fenntartása.

Arról, hogy Matolcsy nem először kritizálta a Fidesz-kormány gazdaságpolitikáját, de ilyen magas rangú vezető ilyen keserű és átfogó helyzetképet eddig még nem rajzolt az Orbán-kabinetről, ebben az elemző cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!