Megvan Lantos Csaba energiaügyi miniszter utódja a MET Csoport élén

2022. december 1. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

December elsejétől Lantos Csaba látja el az Energiaügyi Minisztérium vezetését energiaügyi miniszterként, pozíciója azonban számos másikkal összeférhetetlen, így távozik mind a MET Csoport igazgatóságának elnöki posztjáról, mind a Richter igazgatóságából – ez utóbbiról a Portfolio számolt be.

A svájci központú energiavállalat a Telexnek küldött sajtóközleményében azt írja, hogy új elnöknek – amúgy a várakozásoknak megfelelően – Lakatos Benjamint választották meg, így 2022. november 30-i hatállyal Lakatos váltja az igazgatóság elnöki pozíciójában Lantos Csabát, aki 13 évig töltötte be a posztot. A MET Csoport egyúttal gratulál Lantos Csabának, „Magyarország egyik legelismertebb közgazdász szakemberének, az energiaügyi miniszteri posztra történő kinevezéséhez” – írják. A MET Csoport vezérigazgatója, Lakatos Benjamin 2018-ban lett a vállalat többségi részvényese, amikor a MET a menedzsment tulajdonában lévő céggé alakult.

November közepén vált hivatalossá, amit akkor már napok óta tudni lehetett: hogy lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter. Ezzel együtt önálló energiaügyi minisztérium alakult Lantos Csaba vezetésével, a Technológiai és Ipari Minisztérium pedig megszűnt, feladatait a gazdaságfejlesztési, az építési és beruházási, illetve a kulturális és innovációs tárca vette át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!