Bezárják a szegedi Anna Fürdőt és a mezőkövesdi Zsóry Fürdő egy részét is

2022. október 15. – 07:51

Másolás

Vágólapra másolva

December 19-én bezár a szegedi Anna Fürdő, és a tervek szerint március 3-ig biztosan nem is nyitnak újra – írja a Termalonline a szegedi közgyűlésnek benyújtott előterjesztések alapján. A fürdő Szeged város tulajdonában áll, a település az egekbe kilövő energiaárak miatt számos takarékossági intézkedésre kényszerül. A szintén Szegeden található, de magántulajdonban lévő Napfényfürdő Aquapolis nem zár be, de október 15-től ők is felfüggesztik a tan- és úszómedencék üzemeltetését.

Szintén kiderült, hogy október 17-től hasonló okokból határozatlan időre bezárják a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő épületében lévő uszodát és élményfürdőt. A gyógyfürdő többi része (azaz a gyógymedencék, a jacuzzi, és a gyermekpancsolók) továbbra is nyitva maradnak.

Nem zárják be ugyanakkor a kifejezetten turizmusból élő Zalakaros fürdőjét. A 24.hu szerint a település döntéshozói (a polgármester és a turizmus meghatározó szereplői) arra jutottak, hogy a fürdő bezárását az egész település turizmusa megszenvedné, ezt pedig nem szeretnék. A településen 335 magánszálláshely és 14 hotel működik, a vendégek többsége szeret megmártózni a helyi fürdőben.

Nem bírják viszont a rezsiárakat a település szállodái: a Hotel Napfény Zalakaros például november 6-tal zár be, a többi szálloda pedig 30-60 százalékos áremeléssel próbálják majd meg átvészelni a telet. A helyzet az egész országban hasonló, nemrég megírtuk, hogy idén a wellnesshotelek több mint negyede bezárhat a magas rezsiszámlák miatt.

Erről a témáról ide kattintva angol nyelven is olvashat a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!