Másolás

Vágólapra másolva

A drága földgázt egyre több cég helyettesíti gázolajjal, novemberre kifogyhat a készlet, írja a Népszava. A lap megkérdezte a Shell Hungary Magyarországért és Szlovéniáért felelős mobilitási igazgatóját, aki szerint „a jelenlegi energiapiaci körülmények miatt novemberre akár gázolajhiány is kialakulhat”.

A Shell nem számított a hatósági tarifák október eleji meghosszabbítására sem. „A döntés nem segítette a kínálatot a megnövekedett igényekhez igazítani” – mondta Vecsey Sarolta.

Arra a kérdésre, hogy ilyen körülmények között fontolgatják-e a távozást a magyar piacról, Vecsey Sarolta úgy fogalmazott, hosszú távon terveznek, amit az is bizonyít, hogy magyarországi jelenlétük egészen 1925-ig tekint vissza.

Szerdán jelentősen emelkedett a benzin és a gázolaj beszerzési ára is, írja a Holtankoljak.hu. A 95-ös benzinért bruttó 25 forinttal kérnek többet, a gázolaj pedig bruttó 18 forinttal drágult, így az alábbi piaci átlagárakkal találkozhatunk a benzinkutakon:

  • 95-ös benzin: 671,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 757,9 Ft/liter

A 480 forintos hatósági áron tankolók köre nem változott.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 17-én jelentette be, hogy „a rendkívüli helyzetre tekintettel” az év végéig meghosszabbítják a benzin- és élelmiszerárstopot, és a decemberben lejáró kamatstopot is legalább fél évvel kitolják. Erről elemzésünket itt olvashatják el>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!