Számlaégetéssel tiltakoztak Olaszországban az egyre drágább rezsi ellen

2022. október 3. – 18:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közüzemi számlák elégetésével tiltakoztak hétfőn több olasz városban is a folyamatosan és drasztikusan emelkedő energiaárak miatt – írja az MTI. Az országban legalább 14 helyen tartottak egyszerre demonstrációt, miközben szintén éppen hétfőn jelentette be az olasz energiaárakat szabályozó hatóság, az Arera, hogy októbertől közel hatvan százalékkal emelik az országban a villamos energia árát.

Emelkedik a gáz, az áram és a benzin ára. És a fizetések mikor? – áll az egyik tiltakozó tábláján – Fotó: Alberto Pizzoli / AFP.
Emelkedik a gáz, az áram és a benzin ára. És a fizetések mikor? – áll az egyik tiltakozó tábláján – Fotó: Alberto Pizzoli / AFP.

Magyarországhoz hasonlóan Olaszországban is jelentős probléma, hogy sokszor éppen a legszegényebbek laknak a legrosszabban szigetelt házakban, így alacsony jövedelműek is kapnak magas rezsiszámlákat. Az emelkedő energiaárak ezzel párhuzamosan az évtizedek óta nehéz helyzetben lévő olasz iparnak is kihívást jelentenek.

Olaszországban szeptember végén tartottak választásokat, amelyen a jobboldali-szélsőjobboldali koalíció nyert. A választásokról szóló cikkünk itt olvasható, a leendő miniszterelnökről, Giorgia Meloniról szóló cikkünk pedig ezen a linken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!