Több száz millióval nő a Vígszínház rezsije

2022. szeptember 18. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Több száz millióval lesz nagyobb a rezsink, de még okoskodunk, hogyan jöjjünk ki ebből a legjobban. Az infláció, a katások helyzetének változása és a nézői hajlandóság kiszámíthatatlanná teszi az életünket” – mondta a Vígszínházról az igazgatója, Rudolf Péter a Blikknek.

Rudolf szerint az elszálló rezsiköltségek miatt most az is nehéz döntés, hogy milyen hosszú távra kössenek energetikai szerződéseket, és most már a második energiafogyasztást csökkentő csomagon dolgoznak a Vígszínházban.

„Ahol csak tudjuk, meghúzzuk a nadrágszíjat, például a világításban, jelmezekben, díszletekben”, lemondanak fejlesztésekről, betervezett felújításokról, de a bemutatókról nem akarnak lemondani. „Amíg a nézők jönnek, mi játszani fogunk. Minden bemutatónkat megtartjuk. Minél nagyobb a lelki teher, annál nagyobb szükség van a színházra. A találkozásra. A mentális erőre”, mondta Rudolf.

A közelgő rezsiapokalipszis miatt mindenki gőzerővel számolgatja, hogyan tudna spórolni az energián. Egyre több helyről hallani, hogy a magas energiaárak miatt átmenetileg bezárhat az uszoda, a könyvtár vagy a színház. Más önkormányzatok a díszkivilágítás mérséklésével, óvodai csoportok összevonásával, az energetikai fejlesztések felpörgetésével próbálják kivédeni a többszörösére emelkedett gáz- és áramárak hatását. A rezsiről szóló cikkeinket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!