Ötszörös gázszámlákra készül Terézváros 2023-ban

2022. szeptember 13. – 16:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A terézvárosi önkormányzat a honlapján tudatta a kerület lakóival, milyen intézkedésekre kényszerülnek a megemelkedett rezsiköltségek miatt. Soproni Tamás polgármester közlése szerint semmilyen fontos közszolgáltatásból nem fognak visszavágni, „egyedül azt mérlegeljük, hogy esetleg télen, a leghidegebb héten szénszünetet rendelünk el a hivatalban”.

Az önkormányzat a tartalékaiból tervezi fedezni a megugró energiaszámlákat, amelyek a számításaik alapján 2023-ban elképesztő nagyságúak lesznek az előző pár évhez képest: az óvodák gázszámláját összesen 52,6 millió, a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatét 20,8 millió, a felnőtt háziorvosi rendelőkét 47,7 millió, az Eötvös10 művelődési házét 31,7 millió forintra becsülik a teljes évre. Ez 4-5-szörös költséget jelent 2022-höz képest.

Forrás: terezvaros.hu
Forrás: terezvaros.hu

Számos más önkormányzat nincs olyan szerencsés anyagi helyzetben, hogy ne kelljen kulcsintézményeket bezárnia télire. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke azt mondta,

„tragikus a helyzet, központi beavatkozás nélkül az önkormányzatok nem fogják tudni kifizetni a megnövekedett energiaárakat. Nemcsak az a baj, hogy drága az áram és a gáz, hanem az is, hogy nem is kapnak a települések.”

A jelenégről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!