Vidéki rádiókra csapott le a Médiatanács

2022. szeptember 2. – 11:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Helyi és körzeti rádiók műsorrendjét vizsgálta a médiatanács, majd bírságolt

A helyi és körzeti rádiócsatornák műsorstruktúrára vonatkozó vállalásainak teljesítését és a médiatörvény rendelkezéseinek betartását vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte az MTI-vel az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

A körzeti és helyi rádiócsatornák adásainak vizsgálata során többek között a hírműsorok, a helyi közélettel foglalkozó, valamint a nemzeti, kisebbségi műsorok mértékére vonatkozó vállalások teljesítésében tárt fel hiányosságokat a hatóság.

  • A Rádió 1 Sopron 94,1 MHz elnevezésű csatorna március 12-ei adásnapjának vizsgálata során kiderült, hogy a szolgáltató alulteljesítette a hírműsorok napi arányára vonatkozó vállalását.
  • A Hódmezővásárhely-Makó-Kistelek térségében fogható Rádió7 szolgáltatója a közszolgálati, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámokat nem sugározta megfelelő mennyiségben.
  • A balassagyarmati Megafon Rádió a közszolgálati és a helyi jellegű műsorok alacsony napi közvetítési aránya mellett az ismétlések maximális mértékét is túllépte a vizsgált április 7-ei adásnapon. A szolgáltató emellett megsértette a társadalmi célú reklámok megrendelőjének egyértelmű megnevezését előíró törvényi rendelkezést is.


A médiatanács bírságot rótt ki az említett médiaszolgáltatókra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!