Külön igénylés nélkül kompenzálja az MVM a feltöltőkártyás áramfogyasztókat

2022. augusztus 26. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az MVM pénteki tájékoztatása szerint az áramszolgáltató automatikusan jóvá fogja írni a különbözetet minden olyan felhasználónak, aki augusztusban nem csak rezsicsökkentett áron tudta feltölteni előre fizetős árammérőjét, továbbá péntektől minden előre fizetős mérőt használó ügyfelének egységes elszámolási módot biztosít – írja az MTI.

Ahogy azt a szolgáltató korábban is jelezte, az előre fizetős árammérők esetén alkalmazott, napokra kiszámolt elszámolási mód megszűnt, a továbbiakban az MVM Next a földgázügyfeleknél már érvényben lévő rendszer mintájára, egységes elszámolási módot biztosít minden felhasználó számára. Az előre fizetős mérők feltöltését az augusztus 1-től 2023. július 31-ig tartó időszakban 2523 kWh-ig a kedvezményes rezsicsökkentett, efelett pedig lakossági piaci áron fogják elszámolni egységesen, minden ügyfélnél.

Az is kiderült már korábban, hogy azokat a felöltőkártyás ügyfeleket, akik augusztusban nem csak rezsicsökkentett áron tudtak áramot vásárolni, kompenzálják majd. A mostani közlemény szerint ők visszamenőleg automatikus jóváírásban részesülnek, nem kell ezt külön igényelniük. A korábbi számlákat a társaság érvényteleníti, és az új elszámolási mód szerint újra kiállítja. Az MVM Next régi ügyfelei esetében a piaci ár és a rezsicsökkentett ár különbözete a folyószámlájukra érkezik majd, így a túlfizetést későbbi töltés esetén fel tudják használni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!