Változtatott az MVM a feltöltőkártyás ügyfelek áramelszámolásán

2022. augusztus 11. – 16:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fellélegezhetnek az MVM feltöltőkártyás ügyfelei, akik az elmúlt hetekben azt tapasztalták, hogy az áramszolgáltató bonyolult, napi fogyasztást alapul vevő elszámolási rendszere miatt kevesebb áramot tudtak előre megvenni ugyanannyi pénzből, mint a rezsicsökkentés-csökkentés előtt, pedig még el sem érték a fogyasztási küszöböt. Az MVM ugyanis a honlapján közölte: áttér egy új, éves alapú elszámolási metódusra, a rosszul járt ügyfeleket pedig kompenzálják.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Mint korábban megírtuk, a legszegényebbek szívhatnak először a rezsicsökkentés korlátozásával. Az újpesti és a józsefvárosi polgármesterhez ugyanis ömleni kezdtek a panaszlevelek a feltöltőkártyát használó helyi lakosoktól, hogy ugyanannyi pénzből sokkal kevesebb áramot tudnak vásárolni. Hamar kiderült, hogy a minisztérium és az MVM olyan elszámolási módszert alkalmazott a feltöltőkártyás ügyfeleknél, aminél nagyon nem volt mindegy, mikor tölti fel a kártyáját valaki, mert akár a dupláját is fizetheti ugyanannyi használt áramért, mint eddig.

A bonyolult elszámolási módszert, annak buktatóit és helyes használatát korábban cikkünkben írtuk le példákkal. Ez a rendszer a tájékoztatás szerint megszűnik, mert az egyszerűbb, éves elszámolásra tér át az MVM. Azaz, mint írják, a módosított elszámolás szerint kedvezményes áron lehet majd tölteni, amíg a felhasználó el nem éri az évesen kedvezményesen igénybe vehető mennyiségi határt (2523 kWh), azt követően pedig a magasabb, lakossági piaci áron.

A módosítást Jámbor András józsefvárosi országgyűlési képviselő nagy örömmel üdvözölte a közösségi oldalán, mert ezzel több százezer feltöltőkártyás ügyfélen segítettek.

Előre fizetős, feltöltőkártyás rendszert általában a rosszabb helyzetben lévő családok, nélkülözők háztartásain használnak, mert ezek működésének lényege, hogy a felhasználó ne tudjon túlfogyasztani, azaz ne használhasson el annyi áramot, amennyit esetleg utólag a havi számlázási rendben nem tudna kifizetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!