Veszteséges lett a Volt és a Sound, a befektetők mérlegelni fogják a jövőjüket a szezon után

2022. augusztus 19. – 12:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Sziget Fesztivál nyereséggel zárt, a soproni Volt „nagy-”, a zamárdi Balaton Sound pedig „kismértékben maradt el a várakozásoktól” Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője szerint. Kádár a Népszavának arról beszélt, hogy a Sziget nyeresége kompenzálhatja a veszteséget,

így céges szinten is pozitív eredménnyel zárhatják az évet, szemben az elmúlt két év alatt felhalmozódott 2,2 milliárdos veszteséggel.

Mint Kádár elmondta, erre válaszul az amerikai többségi tulajdonos, a Providence Equity Partners úgy döntött, hogy most, pár nappal a 2022-es Sziget vége után hozzálátnak a Sziget szervezéséhez. Értékesíteni is kezdik a bérleteket rá „super early bird” áron.

A Sziget Zrt. szerint a fesztivál idén 450 ezer fizető látogatót vonzott, azaz nagyjából annyit, mint az utolsó, járvány előtti Sziget hozott. Kádár a magyarok arányát 40-50%-ra becsülte. A cégvezető hozzátette azt is, a Sziget korai jegyárusítása mellett

„A Volt és a Sound jövőjéről a szezon értékelését követően döntenek”

A Sziget fesztiválról teljes coverelésünket itt találja porral, zölddel, fellépőkkel, első napi beszámolónkat pedig itt. Bejártuk emellett a Voltot és a Balaton Soundot is, előbbit itt, utóbbit közönségén keresztül pedig itt mutattuk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől