A kisbenzinkutak egyénileg döntik el, kinyitnak vagy bezárnak augusztus 19-20-ra

2022. augusztus 16. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 17:10: Az FBSZ kedd délutáni közleménye szerint a szövetség úgy döntött a közgyűlésen, hogy melyen a „szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások
egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy
bezárnak.”

Az eredeti cikk:

18,5 milliárd forintot különített el a kormány a kisbenzinkutak támogatására, közölte az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, Nobilis Márton.

Nobilis hozzátette, a program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók augusztusra hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz. A kormány idén márciusban vezette be a kisbenzinkutak támogatásának programját, a benzinkutak literenként 20 forint támogatást kapnak – ezt nem kell visszatéríteniük.

A Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke, Egri Gábor is jelen volt Nobilis bejelentésén. Az FBSZ közleményében később azt közölte, leültek tárgyalni az államtitkárral, a végén pedig

„ígéretet kapott az FBSZ, hogy a támogatási kérelmek befogadása a héten
megtörténik, és a kifizetések a jövő héten megkezdődnek.”

Az FBSZ délután 3-ra ülést hívott össze, hogy kialakítsák álláspontjukat a bejelentésről. Ezzel egyidőben kezdeményezték a MOL ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt a vidék jobb üzemanyag ellátása érdekében.

Az FBSZ tagjai nemrég a békés tiltakozás jegyében, az ellátási hiányok,
bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-
20-án az üzemanyag-kiszolgálás szüneteltetése mellett döntöttek. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöksége a benzinárstop bevezetése óta többször nyilatkozott már arról, hogy a kisebb benzinkutaknak súlyos terhet jelent a kormányzati ársapka.

Szombaton Egri azt nyilatkozta, ha ha megkapják a júliusra esedékes, literenként 20 forintos állami támogatást, akár el is állhatnak majd a tervezett munkabeszüntetéstől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!