Reuters: Újraindul a gázszállítás az Északi Áramlat 1-en

2022. július 19. – 21:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Északi Áramlat 1 orosz gázvezetéken csütörtökön, a karbantartás befejezése után időben újraindul a gázáramlás – közölte a Reuters hírügynökséggel két, a terveket ismerő forrás. Eszerint a vezeték várhatóan időben újraindul, de kevesebb, mint napi 160 millió köbméter (millió köbméter) kapacitással.

Az Északi Áramlat csővezetékei Észak-Pomerániában – Fotó: Jens Buttner / AFP
Az Északi Áramlat csővezetékei Észak-Pomerániában – Fotó: Jens Buttner / AFP

Ez azt jelenti, hogy a Gazprom visszatér a július 11. előtti állapothoz, árulta el az egyik forrás. Június 14. óta először körülbelül 40 százalékkal kevesebb gáz érkezett a kontinensre Németországon keresztül, majd 60 százalékkal kevesebb jött rajta. A Gazprom és az Északi Áramlat 1 kedden nem válaszolt a Reuters megkeresésére.

A lépésre már mutattak jelek, mint írtuk például, a Gazprom nemrég arra kérte a Siemens német energiavállalatot, hogy készítse elő az Északi Áramlat 1 gázvezeték Kanadában megjavított turbinájának Oroszországba szállítását.

Az orosz gázipari óriáscég, a Gazprom múlt hétfőn megkezdte az Északi Áramlat 1 gázvezeték szokásos tíznapos karbantartását. A két csővezetéken végzett éves munkálatokat már jó előre betervezték, sokan azonban attól tartottak, hogy az oroszok kihasználják az alkalmat, és egyszerűen elzárják a csapot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!