Volt miniszter lett a Szerencsejáték Zrt. új vezérigazgatója

2022. június 15. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős volt tárca nélküli miniszter lett a Szerencsejáték Zrt. új vezérigazgatója – írja a társaság közleménye.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter 2022. június 15-i hatállyal nevezte ki őt a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának. Elődje, dr. Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását – áll a közleményben, amelyben kiemelik, hogy a Szerencsejáték Zrt. a tavalyi évet kiemelkedő, több mint 700 milliárd forint árbevétellel zárta, közel 22 százalékos bővülést produkálva ezzel.

Mager Andrea a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász és nemzetközi kapcsolatok szakértő diplomát. 2016 és 2018 között a Miniszterelnökség postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosa volt. 2018-tól nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorolta.

Az ötödik Orbán-kormányban azonban már nem kapott helyet. Frissítés: A Magyar Közlöny június 14-i számában megjelent egy kormányrendelet, amely szerint a kormányzatból távozó politikai felső vezetők (miniszterek, államtitkárok, a miniszterelnök politikai igazgatója) mégsem kaphatnak lelépési juttatást, ha állami többségi tulajdonú gazdasági társaságnál helyezkednek el – írja a Hvg.hu. Így tehát Mager Andrea sem, aki egy korábbi rendelet szerint még jogosult lett volna 30 millió forintos végkielégítésre. Ennek megfelelően a Szerencsejáték Zrt. új vezérigazgatója a hat havi illetményének megfelelő végkielégítését nem vette fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!