Energetikai újságírói különdíjat kapott kollégánk, Brückner Gergely

2022. június 3. – 14:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Energiakereskedők Szövetségének (MEKSZ) 2022-es energetikai díjának különdíját nyert el Brückner Gergely, a Telex újságírója. A zsűri a 2021 októberében megjelent „Tökéletes vihar tombol az energiapiacon: hiába a rezsiillúzió, itthon is nagy a baj a gazdaságban” című elemzésért részesítette az elismerésben kollégánkat.

Brückner Gergely – Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Brückner Gergely – Fotó: Ajpek Orsi / Telex

A Média az Energiapiacért díjat Jandó Zoltán, a G7 újságírója nyerte el. A szakmai zsűri nem emelte ki a szerző egyetlen cikkét, hanem az indoklás szerint az energiaszektor több területéről írt magas színvonalú anyagaival érdemelte ki a díjat. A MEKSZ Brückner Gergely mellett további különdíjban részesítette Végh Zsófiát, a Növekedés.hu és Barotányi Zoltán, a Magyar Narancs újságíróját.

A kiírás szerint a Média az Energiapiacért díjjal azokat a hazai újságírókat és médiaszakembereket ismerik el, akik a villamos energia és a földgázpiac helyzetéről körültekintően, megfelelő szakmaisággal tájékoztatták a közvéleményt. Ezzel pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzleti vállalkozások és a lakosság körében hiteles kép alakuljon ki a piaci folyamatokról, döntési mechanizmusokról, valamint a versenyző, de hatékonyan szabályozott piacban rejlő lehetőségekről.

A 2021. március 1. – 2022. május 15. között megjelent cikkekkel lehetett pályázni. A díjakat a X. MEKSZ Országos Konferencia Gálavacsoráján adták át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!