Rendezvényszervezésre is kapja az állami megrendeléseket Balásy Gyula cége

2022. június 1. – 10:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2016-tól kezdve 36 milliárdos haszonra tett szert az állami megbízásokat bekebelező Balásy Gyula két érdekeltsége, a kommunikációval foglalkozó New Land Media és Lounge Design, írja a 444.hu a cégbeszámolók alapján. A New Land Media Kft. az utóbbi években rendszeresen több tízmilliárd forint összértékű megbízásokat kapott, a kormány 2019-ben több mint 70 milliárd forintot fizetett a vállalatnak reklámok és kormánypropaganda előállítására. 2022-ben február elejéig pedig máris 20 milliárd forintnyi megbízást kaptak.

Azt írják, hogy „a 2016 és 2021 közötti időszak nyereségeiből Balásy összesen 22,5 milliárd forintot vett ki osztalékként”, amivel már bőven befér a leggazdagabb magyarok közé, mégsem szerepel a neve a kiadványban. Van viszont benne egy B., akire ráillik a leírás, csakhogy nem járult hozzá a róla szóló rész közléséhez.

A kommunikáció mellett Balásy rendezvényszervezőként is monopolhelyzetet élvez, erre a Moonlight Event nevű céget használja. Noha a Covid nem tett jót neki, kapott állami megrendeléseket, így 2021-ben 23,5 milliárdos árbevétele lett, amiből tisztán 3 milliárd forint lett a nyereség. További cégei is vannak, ezek között akad, amelyik rendezvénytechnikákat szállít, más pedig médiatervezési és vásárlási folyamatokat lát el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!