Nettó 800 ezres fizetésért keresnek séf-helyettest a Balatonnál, de nem nagyon van jelentkező

2022. május 21. – 20:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nettó 800.000 forintos fizetésért keresnek séf-helyettest, de nem nagyon van jelentkező. Ezt egy tihanyi étterem tulajdonosa mondta az RTL híradónak.

A Malackrumpli nevű, tihanyi felső-középkategóriás étterem tulajdonosa azt mondta az RTL-nek, hogy ebben az árkategóriában Budapesten idén mintegy 40 százalékkal magasabb az ételek ára, mint tavaly. A nyári szezonra keresett séf-helyettesi pozícióra a nettó 800 ezer forintos fizetés mellé ingyen szállást és étkezést is biztosítanak, de „nem nagyon csörög a telefon”.

A Balatonnál a forgalom már hasonlít a koronavírus járvány előttihez, de az alapanyagárak és a munkaerőhiány nagyon megnehezíti az éttermek dolgát.

A Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint lesznek helyek, amelyek ki sem tudnak majd nyitni, mert nem találnak elég dolgozót.

A balatoni szezonban mindenki halálra keresi magát, elképesztő fizetések vannak, lasszóval kell fogni a felszolgálókat és szakácsokat, akik annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. Mondják sokan. Mások viszont azt mondják, hogy napi 14 órákat, heti hat napot kell feketén dolgozni a 40 fokban, tűrni a bunkó vendégeket, miközben a nyugati állások is hívogatnak, úgyhogy annyira nem is leányálom a balatoni meló. Tavaly augusztusban a Telex egy Komplex anyaggal jelentkezett, körüljártuk a balatoni büféket, vállalkozókkal és dolgozókkal beszélgettünk, hogy bemutassuk ezt a zárt, mítoszokkal övezett világot.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!