A háború miatt sok helyen eltűnt a polcokról a Boci csoki és a Balaton szelet

2022. május 14. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

Több magyarországi bolt polcairól is eltűntek a Balaton szeletek és a Boci csokik – nem nehéz kitalálni, hogy emögött is az orosz-ukrán háború van. A csokikból azért van hiány, mert azokat Ukrajnában, azon belül is a nyugati határhoz közeli Lvivben található gyárában készíti a Nestlé, az üzemet viszont kénytelenek voltak leállítani a háború miatt, közölte a gyár az Indexszel.

Az üzem nem sérült meg, a termelést nem ezért, hanem az ott dolgozók testi épsége és biztonsága miatt szüneteltették egy időre. A gyártás közben már újra is indult pár héttel korábban, ám egyelőre csak az ukrán piacra termelnek. Az export akkor indulhat újra, ha a körülmények megengedik ezt.

Nem kell viszont teljes és tartós Boci- vagy Balaton-hiánytól tartani. A Balaton Újhullám, a Balaton Bumm, illetve a nagy táblás, mogyorós, mazsolás, zselés Bocik elérhetők maradtak. Az Újhullám termékeket ugyanis csehországi üzemében állítja elő a Nestlé a háború kezdete óta.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass