Tiborcz István most a samponos-hajfestékes bizniszben próbál szerencsét a Kallos Cosmeticsszel

2022. május 5. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

A szállodaiparban és az ingatlanpiacban is megmérettette már magát, most pedig a szépségipart is megnézi Tiborcz István, a miniszterelnök veje, akinek cége (pontosabban a cége cégének a cégének a cége, lásd alább), a „Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap a Kallos Holding Kft. részére nyújtott tőkebefektetés és a Kallos Holding Kft. által történő üzletrészvásárlás eredményeként közvetett egyedüli negatív irányítást szerez a Kallos Cosmetics Kft. felett” – figyelt fel a május 3-i változásbejelentésre a GVH oldalán a 444.hu.

Ez azt jelenti, hogy a vállalat önálló döntéshozatalra nem, csak annak blokkolására képes, ugyanez a forgatókönyv futott le a Kopaszi Gát Kft.-nél is, csak azt már jóvá is hagyta a versenyhivatal, ezt meg per pillanat még nem, de ez elég gyorsan változhat.

Tiborcz márciusban vette meg a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt.-t.

Az ügylet így néz ki:

  • a Főnix a Diófáé,
  • a Diófa a Tarragonáé,
  • a Tarragona a BDPST-é,
  • a BDPST pedig Tiborczé.

És akkor a Kallos Cosmeticsről bővebben: eddig a Kallós család volt a jól menő, stabil cég tulajdonosa, a cég samponokat, hajfestékeket, testápolókat, körömlakkokat is gyárt, jelen vannak Európa 19 országa mellett Amerikában és Kanadában is. A lap szerint nagyon stabil vállalkozás ez, folyamatosan 5,5-5,8 milliárd forintos éves árbevételt érnek el, 2020-ban például 5,7 milliárd forintos forgalmuk volt, ebből pedig megbízhatóan egymilliárd forint feletti profitot könyvelhettek el. A legutóbbi beszámoló azt mutatja, hogy az EU-n belül 3,3 milliárd forint értékben exportáltak termékeket, az EU-n kívül pedig 876 millió forintot kerestek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!