Nyáron 2-3 százalékos nyugdíjemelés jöhet

2022. április 25. – 19:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron egy újabb, 2-3 százalékos nyugdíjemelés követheti – írta hétfő délutáni Facebook-posztjában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy lesz évközi nyugdíjemelés, ezt pár nappal az április 3-i választások előtt ígérte meg a Fidesz, de a 2-3 százalék belengetése valamelyest pontosítja az elképzeléseket.

A Pénzügyminisztérium korábban azt közölte, hogy abban az esetben, ha jelentős az eltérés az előzetesen várt 5 százalékos inflációhoz képest, akár kétlépcsős nyugdíj-kiegészítés is lehet, az első júniusban, a második novemberben. A kormány hangsúlyozza, hogy már több inflációcsökkentő lépést is hoztak az elmúlt időszakban (benzinárstop, élelmiszerárstop, kamatstop, rezsicsökkentés).

A Magyar Nemzeti Bank márciusi előrejelzése szerint az idei évre 7,5–9,8 százalékos átlagos infláció várható.

Szentkirályi Alexandra a hétfői posztjában arról is ír: a kormány nem hagyja, „hogy a magyar emberek, nyugdíjasok fizessék meg a háború árát”. Persze túlzás lenne az egészet a háborúra fogni, az infláció már az orosz invázió megindulása előtt is jóval az ideális szint fölött volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől