A magas infláció ellenére is erős húsvéti forgalomra számítanak a hazai áruházak

2022. április 14. – 07:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az áremelkedés és infláció ellenére erős húsvéti forgalomra számítanak a magyarországi áruházláncok. „A drágulás ellenére mennyiségben is bővülni fog a húsvéti forgalom a tavalyihoz képest” – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.

Vámos úgy véli, hogy az év eleji juttatások miatt nőtt a háztartások vásárlóereje, emiatt nemcsak az élelmiszerek, hanem a drágább iparcikkek iránti is nőni fog a kereslet. Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása után a vásárlók szívesen térnek vissza a hagyományos üzletekbe.

Az Aldi jelentős forgalomnövekedésre számít a húsvéti szezonban az előző év hasonló időszakához képest. A bővülést segíti, hogy idén az ünnep fizetés utáni időszakra esik. Erős keresletet tapasztaltak az élelmiszerek területén, a vásárlók jelentős része az olcsóbb és akciós termékeket keresi. A legerősebb forgalom a nagypénteket megelőző csütörtökön és nagyszombaton várható.

Az Auchan kétszámjegyű forgalomnövekedést vár a tavalyi húsvéti időszakhoz képest. Kiemelték, hogy a csokoládék esetében darabeladásban is kétszámjegyű a növekedés, sonkák esetében pedig közel 10 százalékos. Tapasztalataik szerint a magasabb kategóriás és az akciós termékek iránt van nagyobb kereslet.

A Tesco úgy látja, hogy visszatérhet a járvány előtti lendület a húsvéti fogyasztásban. A visszarendeződés az év során már korábban megkezdődött, és arra számítanak, hogy az idei húsvét a 2019-eshez hasonló forgalmú lesz. Hozzátették: a húsvéti forgalom a várható növekedés ellenére sem közelíti majd meg a tavalyi karácsonyi szezon forgalmát, mert karácsonykor a nagy értékű ajándékok sokkal népszerűbbek, míg húsvétkor ezek kevésbé meghatározóak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!