Tiborcz is beszáll a Kopaszi-gáttal szemben épülő városnegyedbe

2022. április 13. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Tiborcz István, a miniszterelnök veje beszállt a Kopaszi-gát projektbe, írja a 444.hu. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán megjelent dokumentum szerint

A Diófa Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság által képviselt Főnix Magántőkealap közvetett egyedüli negatív irányítást szerez a Kopaszi Gát Korlátolt Felelősségű Társaságban.

Az ügylet röviden így néz ki:

  • a Főnix a Diófáé,
  • a Diófa a Tarragonáé,
  • a Tarragona a BDPST-é,
  • a BDPST pedig Tiborczé.

A lap szerint a negatív irányítás annyit tesz, hogy az irányító önálló döntéshozatalra nem, csak a döntéshozatal blokkolására képes. Így összességében Tiborcz István a Diófa megszerzésével most betársul Garancsi István (Market, Sinus Invest) és Hernádi Zsolt (4Z) mellé a Kopaszi Gát Kft.-ben.

A Kopaszi Gát Kft. projektje, a BudaPart a weboldaluk szerint „egy különleges és egyedi városnegyed, a vízparti, természetközeli nyugalom és az innovatív, városi infrastruktúra tökéletes találkozása.

Egy olyan világ, ahova egyszerűen jó tartozni,

kivételes közösség és egyedülálló élettér – egy lélegzetelállító helyen.”

Arról, hogy Tiborcz István a Gránit Bank mellett már az egyik vezető hazai, bankfüggetlen alapkezelő tulajdonosa is lesz, itt írtunk bővebben., arról pedig, hogy szintet ugorva már a százmilliárdosok ligájában játszik, itt olvashatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!