Bezuhant a tőzsde a jogállamisági bejelentés után, adják a befektetők az OTP-t

2022. április 5. – 16:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hírre, hogy az EU elindította a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, nagyot esett a forint, illetve komoly esésbe kapcsolt a magyar tőzsde is, elsősorban az OTP-t adják a befektetők.

Miután az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy a testület hivatalosan is elindítja a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, a jelentős forintgyengüléssel párhuzamosan nagyot esett a magyar tőzsde is, írja a Portfolio.hu.

A BUX-index 3,1 százalékos mínuszban van. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga alatt áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen eső trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

A hazai blue chipek kivétel nélkül esnek, a Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékkal került lejjebb, a Richter árfolyama 1,3 százalékos mínuszban áll, a Mol árfolyama 2,2 százalékos mínuszban van.

Az OTP árfolyama 5,3 százalékos mínuszban van a legutolsó záróárfolyamához viszonyítva, tehát ismét elmondható, hogy elsősorban az OTP-n keresztül adják a magyar tőzsdét a befektetők.

A közepes kapitalizációjú tőzsdei vállalatok részvényárfolyama ugyancsak esik, az esésben az élen az Opus papírjai állnak, amelyek árfolyama 6,8 százalékkal került lejjebb, az Alteo árfolyama pedig 5,8 százalékot esett.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban van, eddig 10,29 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepel még a Mol, a Richter, az Opus és a Magyar Telekom részvénye is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!