ATV: Már a mezőgazdaságot is utolérték az üzemanyag-ellátási gondok

2022. március 18. – 08:09

Másolás

Vágólapra másolva

Üzemanyaghiány miatt az ország több pontján leálltak a mezőgazdasági munkák. Az ATV híradójának riportjából nem derül ki, hogy hány gazdaságot érint a kényszerű munkaszünet, mint írták, a gazdák többsége továbbra is a magasabb, nagykereskedelmi áron szerzi be a gázolajat.

Máhr András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkárhelyettese azt mondja, hogy „logisztikai problémák okán a Mol a megrendelt gázolaj mennyiséget nem tudja leszállítani. Ennek az a konzekvenciája, hogy leállnak a tavaszi munkálatok.

Márpedig egyes tavaszi munkák nem állhatnak meg, különben ősszel nem lesz mit learatni”

– tette hozzá.

A Mol reagált a gazdák felhívására, szerintük a logisztikai problémák elhárítása folyamatos.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és a Mol elnök-vezérigazgatója a múlt héten együtt jelentette be: marad a benzinárstop, a jövedéki adót literenként 20 forinttal csökkentik, visszaszorítják a benzinturizmust, és mostantól kormányzati utasításra a rendőrök vadászni fognak a rémhírterjesztőkre.

A kormány még november közepén döntött úgy, hogy a 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát három hónapra 480 forintban maximálja, majd az intézkedés február közepi lejáratkor február az árstopot meghosszabbították még három hónappal. Február végén nagykereskedelmi szinten is befagyasztották az árakat, hogy a kiskereskedők ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!