Árstop helyett adócsökkentéssel nyomná le az üzemanyagárakat a magyarok többsége

2022. február 10. – 08:59

Másolás

Vágólapra másolva

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarok 63 százaléka árstop helyett adócsökkentéssel küzdene a magas üzemanyagárak ellen. A Pulzus Kutató a Napi.hu megbízásából készített felméréséből kiderül: a megkérdezettek többsége egyetért azzal, hogy a kormánynak tennie kell valamit, de túlnyomó részük nem az árak maximalizálásával érné el ezt.

A kormány 480 forintban maximalizálta a 95-ös benzin és a gázolaj árát, a prémium üzemanyagokat lehet ennél drágábban adni. Az intézkedés február 15-ig hatályos, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt heti kormányinfón azt mondta, hogy a határidő lejártáig döntenek a hosszabbításról.

A megkérdezettek 26 százaléka hosszabbítana további három hónapra, 14 százalék pedig egy eddig nem tárgyalt megoldást preferálna: azt, hogy a rászorulók kapjanak valamilyen kedvezményes üzemanyagkupont. Ez érintheti például azokat az embereket, ahol nem jó a tömegközlekedés, és autó nélkül nehezen jutnának el munkába. Mindössze 8 százalék nem hosszabbítana, 11 százalék pedig nem tudja a megoldást.

A Pulzus Kutató felmérése ezer ember megkérdezésével történt, a válaszok reprezentálják a magyar felnőtt lakosság véleményét. Ez azt jelenti, hogy az adatok nem, kor, iskolai végzettség és településtípus szerint a magyar alapsokasági adatoknak megfelelően tükrözik a 18 évnél idősebbek véleményét.

A Holtankoljak.hu összesítése szerint a szomszédos országokban ennyit kell fizetni az üzemanyagok literjéért (353,15 Ft/eurós árfolyamon számítva):

Fájdalmasan drága a benzin és a gázolaj? Íme néhány tipp, hogy kevesebbet fogyasszon az autó>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!