Távozik az Opus Global igazgatóságának éléről Mészáros Beatrix

2022. január 13. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix távozik az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöki posztjáról – tudatta a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közleményében.

A cég megköszönte Mészáros Beatrixnak „az elmúlt években kifejtett sikeres és eredményekben gazdag munkavégzését”, és arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a dinamikus fejlődési ütem jövőbeni biztosítása érdekében „elismert szakemberek új igazgatósági tagként történő megválasztására kíván az igazgatóság előterjesztést tenni a soron következő Közgyűlésre”.

A BÉT-en található közleményben más információ nincs, de több kormányközeli lap idézi Mészáros Beatrix indoklását a lemondással kapcsolatban. A Magyar Nemzet azt írja, Mészáros Lőrinc lánya azzal indokolta a távozását, hogy „jelentősen megnövekedtek a Bankholdingnál augusztus óta betöltött leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatai, és a jövőben kizárólag ezekre kíván fókuszálni”.

Mészáros Beatrix 2017 óta látta el az Opus igazgatósági elnöki feladatait. Az elmúlt években a NER egyik zászlóshajó tőzsdei cégének számító vállalat elképesztő bővülést produkált, 2021 első félévében például megnégyszerezte adózott eredményét, miközben változatos iparágakra terjesztette ki tevékenységét. A kormánykedvenc cég terjeszkedéséről a legutóbb itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!