Mártha Imre: A jövedelmem és a családi cégünk bőven fedezetet nyújt az általam folytatott életvitelre

2022. január 10. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Először adott interjút Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezérigazgatója, mióta a kormányközeli média egész pályás letámadásba lendült ellene luxus életvitelről árulkodó közösségi médiás posztjai miatt.

A Hvg.hu-n megjelent beszélgetésben elhangzik, hogy Mártha szerint meghamisították a fideszes sajtóban közölt fotókat, azokra szöveget montázsoltak (pl. az eredeti medencés, nyaralós fotók közül egyetlen egyre sem volt ráírva a „home office”). A közműholding vezére azt mondja, több mint 20 sikeres évet lehúzott a magán- és az állami szférában is dolgozva, van egy jól menő családi cégük is, ezek együttesen már bőven fedezik a képeken látható életvitelt, a KESMA-lapokban tárgyalt drága dolgok (svábhegyi villa, Bentley) közül semmi sem az elmúlt két évben lett vásárolva. A fővárosi közműholding vezérigazgatója a támadások miatt beperli a vele foglalkozó cikkeket lehozó lapokat.

Mártha korábban az MVM-et is vezette, ilyen minőségében megkérdezték a Paks II projektről is. Azt mondta, megingathatatlan atomenergia-hívő és 10 éve küzdök azért, hogy Paks I-nek legyen még egy üzemidő-hosszabbítása felújítás után. Mártha a maga részéről biztos abban, hogy az oroszok tudnak jó atomerőművet építeni, de a megkötött „zsebszerződés” alapján szerinte ez így nem fog menni. Jelzésértékűnek nevezte, hogy 8 év alatt az engedélyt sem sikerült megszerezni Paks II-re. Szerinte ha bekerül a rendszerbe még 2400 megawatt nukleáris termelés a meglévő 2000 mellé, „az kezelhetetlen gombóc lenne” a már eleve rugalmatlan magyar villamosenergia-rendszerben. Azon lehet vitatkozni, hogy az áramrendszer alapja 2000 vagy 3000 megawatt nukleáris kapacitás legyen, „de az biztos, hogy nem 4400” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!